Salon for skønlitterære aktivister – Forfattersamtale med Elias Sadaq og workshop om at praktisere skønlitterær aktivisme ude i samfundet
Lørdag d. 26. oktober inviterer Læseforeningen alle vores unge frivillige; læseguider, skønlitterære aktivister, følgevenner og alt derind imellem – til salon på Studenterhus Odense.
Temaet er ‘skønlitterær aktivisme’, med fokus på hvordan vi sammen kan bruge prosa, poesi og fælleslæsning aktivt og aktivistisk i en verden, der brænder: Hvordan bruger vi egentlig litteraturen aktivistisk, og hvordan ser vi os selv som skønlitterære aktivister?
Dagen starter med en forfattertalk med digter og dramatiker Elias Sadaq. Han er aktuel med digtsamlingen Djinn. En digtsamling om begær, besættelse og om at være en brun, queer mand i et hvidt samfund. Sadaq, der i øvrigt ikke ser sig selv som aktivist, bliver interviewet af væres frivillige læseguide Nasima Olawi. Nasima driver læsefællesskabet Rabia, et skønlitterært mødested og åndehul for tværkulturelle kvinder med base i både Aarhus og København.
Efter vi har suget ny inspiration til os under forfattersamtalen kalder vi til handling i en workshop! Vi skal idéudvikle, skitsere og stille skarpt på, hvilke events og hvilke emner vi som skønlitterære aktivister vil fokusere på – Både rundt i de forskellige skønlitterære miljøer, men også planlægning af, hvordan den skønlitterære aktivisme skal være til stede på landsdækkende folkemøder og festivaler, som Roskilde Festival.
Salonen er for ALLE Læseforeningens frivillige i alderen 0-35 år, og dagen er en vidunderlig mulighed for at møde en masse andre skønne fælleslæsende unge fra hele landet.
Læseforeningen byder på frokost, drikkevarer og masser af snacks undervejs – så medbring intet andet end kampgejst! Vi dækker transport til og fra Odense.
Praktisk info
Tid: d. 26 oktober 2024 kl 10.30 - 16.00
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, 5000 Odense
Tilmelding: freja@laeseforeningen.dk
Fuldt program sendes på mail når vi nærmer os dagen.
Video fra vores sidste Salon for Skønlitterære aktivister på Lynfabrikken i Aarhus, med forfatter Nynne Roberta Pedersen Pedersen og Lars Skinnebach.